Hvad er probiotika?

Pro-biotika betyder "for livet" og er det modsatte af anti-biotika (som dræber bakterier). Vi lever omgivet af bakterier; vi kan ikke undgå dem, men vi kan vælge at være omgivet kun af de gode bakterier kaldet probiotika, som er levende mikroorganismer, der naturligt forekommer både indeni menneskekroppen og udenfor. Der findes mange forskellige gavnlige bakteriestrenge. I byoms bruger vi bakteriestrengen bacillus coagulans som  er en robust gavnlig bakterie, der kan overleve i i dvaletilstand i det "barske" miljø, som rengøringsmidler er. 

Bakterier i hjemmet

Overalt i hjemmet findes de dårlige bakterier. Det er disse bakterier der giver dårlig lugt og har dårlig indvirkning på vores helbred. Ved almindelig rengøring forsøger vi, at dræbe de dårlige bakterier, vi desinficerer, men bakterierne kommer meget hurtigt igen.

Rengøring med probiotika

Når du rengører med produkter indeholdende probiotika, spredes de gode bakterier ud på overfladerne og begynder en kamp mod de dårlige bakterier. De gode bakterier elsker skidt og snavs (sved) og vokser sig hurtigt store og overtager pladsen fra de dårlige bakterier også kaldet kompetitiv hæmning. Den aktive probiotiske bakteriekultur renser dybt under overfladen gennem biofilmen. 

Virker i op til 8 dage

De gode bakterier fortsætter deres kamp i op til 8 dage efter de er fordelt/sprayet ud!!! Ligesom probiotiske kosttilskud holder din mave i balance vil de gode bakterier i byoms produkter holde balancen ved lige i dit hjem eller din sportstaske. byoms probiotika er hårde mod lugt, fedt og snavs, men passer på vores børn og planeten.

 

Hvorfor probiotisk rengøring?

Probiotika genopretter den naturlige mikrobiologiske balance, skaber et mikrobiologisk miljø, der er gunstigt for mennesker, hvilket beskytter os mod spredning af skadelige bakterier og garanterer op til 8 dages beskyttelse takket være de gode bakteriers virkning. Efter at de er tilført på tøj eller overflader gennem Probiotiske rengøringsmidler, udviser de gode bakterier øjeblikkelig handling: Via en speciel indkapslingsteknik, kommer probiotikaen til live og begynder at reproducere sig i en brøkdel af et sekund, og indenfor en time dækker de gode bakterier hele overfladen og giver ingen plads til andre mikroorganismer (f.eks. patogene/sygdomsfremkaldende bakterier), via kompetitiv hæmning. 

Når vi tager lægeanbefalet probiotika, etablerer vi en balance i vores tarme. Med Probiotiske vaske- og rengøringsmidler kan vi skabe et miljø, der også er gunstigt for os og vores omgivelser.  

 

   

Videnskabeligt bevist

Antallet af hospitalsinfektioner reduceret markant efter brug af probiotiske rengøringsmidler, i følge stor videnskabelig undersøgelse.

Undersøgelser foretaget af det italienske Universitet i Ferrara på hospitalet i Santa Anne di Ferrara “Testing Bio-Stabilizing Agents Using Probiotic Products For Hospital Cleaning And Sanitation” viser at brugen af probiotiske rengøringsmidler reducerer patogene bakterier (sygdomsfremkaldende bakterier) med 70-80% sammenlignet med brugen af konventionelle desinficerende rengøringsmidler.
Resultaterne bekræfter, at brugen af ​​probiotika i rengøringen fører til en generel reduktion i antallet af patogene bakterier sammenlignet med traditionelle metoder - de er i stand til at konkurrere effektivt med dårlige bakterier, hvilket giver en langsigtet beskyttelse. Efter to måneders brug af probiotiske rengøringsmidler, har det vist en betydelig reduktion i patogene mikrober sammenlignet med steder, der er blevet behandlet med konventionelle aggressive kemikalier. I de fleste tilfælde er populationen af ​​patogene mikroorganismer reduceret med næsten 90%, og den gennemsnitlige samlede patogenreduktion sammenlignet med traditionelle desinfektionsmidler er over 70-80%.

Geneius Labs, the United Kingdom.

The trial has shown that a surface treated with probiotics provides up to 8 days of protection against the reproduction of E. coli bacteria

Hvis du vil vide mere:

2018 Publication 326688079: Efficient removal of hospital pathogens
https://www.paulheatrecovery.co.uk/wp-content/uploads/2019/03/University-of-Ferrara-Probiotic-cleaning-in-Hospital-Wards.pdf
Forum, Helle. 2018. Probiotika: En guide til dine gode bakterier. People ́s Press ISBN 8772004797